⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Torsk med äggsås

6 port

900 g torsk
1,35 kg fast potatis
6 ägg
3 morötter
salt och peppar
3 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
6 dl mjölk
1,5 fiskbuljongtärning
1 kruka persilja

Tina fisken. Sätt ugnen på 200°C. Skala och koka potatisen.
Hårdkoka äggen, spola dem kallt, skala och skär i tärningar.
Skala morötterna, riv eller skär dem i stavar.
Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Sätt formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56°C.
Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet och späd med mjölken lite i taget under omrörning. Smula ner buljongtärningen. Låt koka några minuter och smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och vänd ner den och äggen i såsen.
Servera med såsen, potatisen och morötterna.